همان طور که میدانید در یک بارداری نرمال تقریبا تمام ارگانهای بدن دستخوش تغییراتی میشوند که علت اصلی ان در ابتدای بارداری نوسانات شدید هورمونی و در ماه های بالاتر تغییرات جسمی و فیزیولوژیک بدن است.این تغییرات در برخی موارد میتوانند باعث ایجاد محدودیت یا دردهایی در مادر باردار شوند که اغلب موقتی هستند و بعد از زایمان و با بازگشت بدن به حالت قبل از بارداری ،از بین میروند.یکی از شکایات شایع مادران باردار،درد کتف و شانه هاست که گاهی با انتشار به گردن و دستها و یا خواب رفتن انگشتان دست همراه میشود.

درد کتف و شانه در بارداری و راه های کاهش آن

همان طور که میدانید در یک بارداری نرمال تقریبا تمام ارگانهای بدن دستخوش تغییراتی میشوند که علت اصلی ان در ابتدای بارداری نوسانات شدید هورمونی و در ماه های بالاتر تغییرات جسمی و فیزیولوژیک  بدن است.این تغییرات در برخی موارد میتوانند باعث ایجاد محدودیت یا دردهایی در مادر باردار شوند که اغلب موقتی هستند و بعد از زایمان و با بازگشت بدن به حالت قبل از بارداری ،از بین میروند.یکی از شکایات شایع مادران باردار،درد کتف و شانه هاست که گاهی با انتشار به گردن و دستها و یا خواب رفتن انگشتان دست همراه میشود.

نکته مهم:درد کتف در اوایل بارداری میتواند یکی از علایم بارداری خارج رحمی باشد.هم چنین در موارد ابتلا به سنگ کیسه صفرا یا پره اکلامپسی و مشکلات قلبی،درد کتف از علایم شایع میباشد.در نتیجه اگر درد شدید دارید که با مسکن یا روش های دیگر کم نمیشود حتما با پزشکتان مشورت کنید.

 

علل ایجاد کننده درد شانه در دوران بارداری

وقت داشتی از دست نده:  هایلایتر چیست و انواع آن کدامند؟ (راهنمای استفاده) • دیجی‌کالا مگ - زن روز

همان طور که قبلا گفته شد با افزایش هورمونها به خصوص هورمون پروژسترون که در دوران بارداری بیشتر از هر زمان دیگری در بدن زنان ترشح میشود،تغییراتی در بدن ایجاد میشود که یکی از آنها شل شدن رباطهای بدن است.گرچه این اتفاق روی ساختار لگن ،باعث تسهیل روند زایمان میشود اما مشکلاتی مانند دردهای استخوانی و عضلانی را به دنبال دارد.

علت دیگر وجود این درد،افزایش وزن شدید در بارداری است که باعث  قرار گرفتن بدن در پوزیشن های نامناسب میشود و با ایجاد فشار بر استخوان ها و کشیدگی عضلات میتواند درد شانه را ایجاد کند.

یکی دیگر از دلایل فشار به شانه خوابیدن به پهلو در دوران بارداری است.همانطور که میدانید در دو ماهه دوم و سوم بارداری ،خوابیدن به صورت طاق باز میتواند مشکلاتی ایجاد کند.به همین علت به مادران باردار توصیه میشود که به پهلو بخوابند و خوابیدن طولانی مدت روی یک پهلو میتواند درد شانه را تشدید کند.

برای جلوگیری از ایجاد درد شانه چه کنیم؟

کنترل رژیم غذایی

مواظب رژیم غذایی و افزایش وزنتان باشید.سعی کنید در طول روز به میزان کافی آب و مایعات بنوشید.

پوزیشن های خود را اصلاح کنید (هم پوزیشن خواب و هم بیداری)

طولانی مدت بر روی یک شانه نخوابید و هر چند وقت یکبار تغییر وضعیت بدهید.میتوانید از بالشهای بارداری هم کمک بگیرید.اصلاح وضعیت در بارداری بسیار مهم است و باید در هنگام نشستن و ایستادن رعایت شود.

سعی کنید از هر گونه فشار روحی و استرس دوری کنید.

ورزش کنید

ورزشهای دوران بارداری و خصوصا یوگا و شنا را فراموش نکنید.

                                                

 

روش های درمان یا کاهش درد شانه در دوران بارداری

وقت داشتی از دست نده:  مدل تیشرت بلند خانگی دخترانه؛ این مدلها خیلی راحتن حتما ببینید و ایده بگیرید-مجله زن روز

سعی کنید تا جایی که امکان دارد از خوردن دارو و مسکن در بارداری اجتناب کنید (خصوصا در سه ماهه اول بارداری) و از روش های دیگر برای کاهش دردتان استفاده کنید.

یکی از روش های موثر استفاده از کمپرس روی محل درد است.میتوانید با گذاشتن کمپرس گرم ،موجب شل شدن عضلات و کاهش درد شوید.هم چنین،استفاده از کمپرس سرد یا یخ درمانی هم میتواند موثر باشد.زیرا یخ به کاهش التهاب کمک کرده و خاصیت بی حس کنندگی دارد.اما بهترین نتیجه را زمانی میگیرید که به طور متناوب ارز کمپرس گرم و سرد استفاده کنید.

نکته : کمپرس گرم به تنهایی و به مدت طولانی میتواند تاثیر معکوس داشته باشد و درد را تشدید کند.

ماساژ درمانی هم در کاهش دردهای این چنینی بسیار موثر است.اما باید این نکته را به یاد داشته باشی که ماساژ باید توسط فرد متخصص و دوره دیده انجام شود ،چرا که اگر تکنیک ماساژ اشتباه باشد میتواند باعث آسیب به بافتهای  حساس شده در بارداری شود.

در مواردی که درد شدید است حتما با یک فیزیوتراپ یا متخصص طب فیزیک مشورت کنید تا اگر نیاز است برایتان شانه بند طبی یا جلسات فیزیوتراپی تجویز کند.

انجام تمرینات ساده ورزشی هم میتواند به کاهش درد وتقویت عضلات شانه کمک کند.چند نمونه از آنها در ادامه مطلب آورده شده.

جمع کردن تیغه شانه

در حالت ایستاده یا نشسته،در حالی که دست‌های خود را کنار بدن قرار داده‌اید، شانه‌ها را به عقب بکشید، تصور کنید که می‌خواهید تیغه‌های شانه‌ها را به هم برسانید. شانه‌ها را پایین نگه داشته و تمرین را انجام دهید تا بیشترین مقدار کشش را  احساس کنید.

این حالت را به مدت 6 ثانیه حفظ کنید.

تمرین را 6 تا 8 مرتبه تکرار کنید.

وقت داشتی از دست نده:  مدل دامن صورتی بلند مجلسی؛ کالکشنی از دامن های پرنسسی مناسب دختر خانوم های جوان-مجله زن روز

 دامنه حرکتی تیغه شانه

شانه‌های خود مانند زمانی که شانه بالا می‌اندازید بالا برده و این حالت را به مدت 5 ثانیه حفظ کنید. سپس شانه‌ها را پایین بیاورید.

شانه‌ها را پایین آورده تا کشش را در قسمت بالای شانه‌ها احساس کنید. این حالت را به مدت 5 ثانیه حفظ کنید.

چرخش شانه

شانه‌های خود را به صورت دورانی به تعداد 5 مرتبه به سمت عقب بچرخانید. حرکت را قطع کرده و این مرتبه به سمت جلو آنها را بچرخانید.

حرکت شاخ گاو که برای کاهش ترش کردن و سوزش سر دل توصیه میشو نیز برای تقویت عضلات شانه میتواند موثر باشد

سعی کنید دو دست را از پشت کمر به هم برسانید.اگر به هم نرسیدند تا جایی که امکان دارد دستها را به هم نزدیک کنید یا از یک حوله کمک بگیرید.مدت 6 ثانیه در این وضعیت بمانید.  مانند شکل روبرو                                                    

 

.

 



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *