بسیاری از زنان انتظار دارند در دوران بارداری خود پوستی درخشان و گلگون داشته باشند. اما در عوض قرمزی و التهاب ناشی از آکنه را تجربه می‌کنند. هنگامی که فولیکول‌های مو و غدد چربی مرتبط با آن مسدود و ملتهب شوند، آکنه بر روی پوست ظاهر خواهد شد. اگر دوران بارداری خود را سپری می‌کنید و دچار آکنه هستید، بهتر است بدانید در سه ماهه اول بارداری معمولاً میزان و شدت آن بیشتر است و تا سه ماهه سوم بهبود می‌یابد یا حتی به طور کامل برطرف خواهد شد. هورمون‌ها، غدد چربی مسدود شده، باکتری‌ها، ژنتیک و استرس همگی در ایجاد آکنه نقش دارند.

اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، مهم است که فقط از درمان‌های مجاز و بی‌خطر جوش صورت در دوران بارداری استفاده کنید. مراقبت درست از پوست در مدیریت علائم جوش صورت در بارداری بسیار مهم است. در این مطلب از دیجی‌کالا مگ با ما همراه باشید تا تمام آنچه مربوط به جوش صورت در بارداری، علائم و درمان آن است را بررسی کنیم.

آکنه بارداری چیست؟

آکنه یک بیماری شایع پوستی است که معمولاً در دوران بلوغ و نوجوانی شروع می‌شود. اگر آکنه دارید یعنی فولیکول‌های مو و غدد چربی مرتبط با آن مسدود و ملتهب شدند. درنتیجه جوش‌های سرسفید، سرسیاه و لکه‌های ملتهب پر از چرک (جوش، پاپول و پوسچول) در مناطقی که غدد چربی شما بزرگ‌تر و فعال‌تر هستند ایجاد می‌شوند. انواع جوش صورت مخصوصاً آکنه بارداری در نواحی مختلف بدن مانند صورت، گردن، پشت و سینه شما بروز می‌کنند. پاپول و پوسچول شبیه به هم و بزرگ‌تر از انواع جوش سرسفید و سرسیاه هستند. پوسچول معمولاً سفید و حاوی چرک و به لمس حساس است.

آکنه بارداری نوعی جوش پوستی در خانم‌های باردار است. جوش صورت در بارداری احتمالاً به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می‌شود. آکنه در دوران بارداری عارضه‌ای شایع است. در واقع بیش از ۴۰ درصد از خانم‌های باردار ممکن است به آکنه بارداری مبتلا شوند. جوش صورت در زنانی که قبل از بارداری آکنه داشتند، شایع‌تر است اما در هر خانم بارداری ممکن است بروز کند. در برخی موارد، شدت آکنه ممکن است متوسط تا شدید باشد.

از بین بردن جوش صورت در بارداری

جوش بارداری از چه زمانی شروع می‌شود؟

همان‌طور که گفتیم آکنه زمانی رخ می‌دهد که منافذ پوست با باکتری، چربی یا سلول‌های مرده پوست مسدود شود. سن، ژنتیک، سبک زندگی و شرایط فیزیکی مانند بارداری بر میزان تولید این محرک‌های پوستی بدن تأثیر می‌گذارند.

جوش زدن در بارداری امری شایع است. اگر پوستی مستعد جوش دارید، احتمالاً در سه ماهه اول بارداری، شدت آن شعله‌ور خواهد شد. اما نگران نباشید با مرور زمان میزان جوش صورت در بارداری کم و کمتر خواهد شد به‌گونه‌ای که حتی ممکن است در سه ماهه سوم بارداری کاملاً محو شوند.

اگر در سه ماهه اول بارداری دچار آکنه نشوید، بعید است که در سه ماهه دوم یا سوم بارداری، جوش‌هایی غیرعادی را تجربه کنید. به طور معمولاً پوست شما باید در سه ماهه سوم بارداری یا بعد از زایمان شروع به شفاف شدن کند. بااین‌حال، برخی از زنان تا چند هفته پس از زایمان همچنان دچار آکنه می‌شوند زیرا هورمون‌ها هنوز در حال نوسان هستند.

علائم جوش صورت در بارداری

در طول سه ماهه اول و دوم بارداری، شما هورمون‌های تولیدمثلی بیشتری به نام آندروژن (به‌ویژه پروژسترون) تولید می‌کنید. وقتی سطوح هورمونی افزایش می‌یابد، میزان چربی تولید شده در پوست نیز افزایش خواهد یافت. چربی بیشتر به معنای بسته شدن منافذ پوست است. جوش‌ها احتمالاً روی صورت، گردن، سینه یا پشت شما ظاهر می‌شوند.

وقت داشتی از دست نده:  خرید تضمینی گندم به ۱۱ میلیون و ۹۷۸ هزار تن رسید

در این مورد منظور ما جوش‌های سرسفید کوچک نیست. در دوران بارداری، احتمالاً آکنه ندولار را مشاهده خواهید کرد. این زیت‌ها عمیق و معمولاً قرمز و دردناک هستند. آنها مانند برجستگی‌های کوچک زیر پوست به نظر می‌رسند. التهاب می‌تواند باعث ایجاد لکه‌های تیره یا زخم در سطح پوست شود. البته نگران نباشید زیرا درمان‌های کافی و مؤثر برای جلوگیری از این آسیب‌های پوستی وجود دارد.

کرم ضد جوش درمالیفت مدل Sebolift حجم 30 میلی لیتر

علت جوش صورت در بارداری

دلایل مختلفی برای آکنه وجود دارد. هورمون‌ها به‌ویژه آندروژن‌ها می‌توانند در ایجاد آکنه نقش مؤثری داشته باشند. غده فوق‌کلیوی شما آندروژن تولید می‌کند و مقدار تولید شده در دوران نوجوانی به آرامی افزایش می‌یابد. غدد چربی شما با تولید سبوم بیشتر (ماده‌ای مومی و روغنی) به افزایش سطوح آندروژن پاسخ می‌دهند. این غدد چربی و سلول‌های پوستی مجرای فولیکول مو را مسدود می‌کنند درنتیجه باعث می‌شوند که مو به طور طبیعی ریزش نکنند. چربی‌ها جمع می‌شوند و تشکیل پلاگین می‌دهند. چربی در پوست به دام افتاده و در نهایت باعث ایجاد جوش می‌شوند.

باکتری‌ها و التهاب از دلایل دیگر جوش و آکنه هستند. باکتری‌ها در مجرای فولیکول مو تجمع می‌کنند و باعث التهاب و جوش می‌شوند.

از دیگر عوامل آکنه می‌توان به ژنتیک اشاره کرد. اگر فردی در خانواده شما آکنه داشته باشد، احتمال ابتلا به آکنه در شما بیشتر است.

استرس از عواملی است که می‌تواند آکنه را بدتر کند. وقتی استرس دارید، بدن آندروژن بیشتری تولید می‌کند در نتیجه آکنه و جوش صورت شما بدتر خواهد شد.

علت اصلی آکنه در دوران بارداری افزایش سطح هورمون در سه ماهه اول بارداری است. سطح بالاتر هورمون باعث افزایش تولید چربی طبیعی پوست می‌شود. پیش‌بینی اینکه چه خانم‌هایی مستعد ابتلا به آکنه بارداری هستند، کمی دشوار است. بااین‌حال، اگر سابقه آکنه یا بروز آن در شروع چرخه قاعدگی خود را دارید احتمالاً در معرض خطر بیشتری در ابتلا به آکنه قرار دارید.

مدیریت آکنه در دوران بارداری می‌تواند مشکل باشد. به این دلیل که بسیاری از درمان‌های تجویزی و بدون نسخه با خطر بالای نقایص مادرزادی همراه هستند. به‌طورکلی، شما باید از مصرف هر دارویی که حتی احتمال آسیب‌رساندن به کودک شما را دارد، اجتناب کنید. به همین دلیل بهتر است درمان‌های ایمن جوش صورت در بارداری را بدانید.

ژل ضد جوش پرایم مدل Acnex مناسب پوست چرب حجم 30 میلی لیتر117437

درمان جوش صورت در بارداری

آکنه بارداری یک وضعیت طبیعی است. این جوش‌ها معمولاً زمانی که سطح هورمون‌های شما به حالت عادی باز می‌گردند، از بین می‌روند. ایمن‌ترین کار این است که از مصرف داروهای با نسخه یا درمان‌های شیمیایی بدون نسخه خودداری کنید. در عوض، می‌توانید به درمان‌های خانگی شامل شست‌وشوهای منظم و کافی تکیه کنید. اما قبل از شروع هر گونه درمان دارویی جوش صورت در بارداری یا زمانی که قصد بارداری دارید لازم است با پزشک خود در مورد بهترین و ایمن‌ترین روش درمانی برای ازبین‌بردن جای جوش صورت در بارداری صحبت کنید.

وقت داشتی از دست نده:  کد مالیاتی چیست و چگونه آن را دریافت کنیم؟

جوش صورت در هفته‌های اول بارداری

۱- درمان‌های ایمن جوش صورت در بارداری

کدام روش درمان جوش صورت در بارداری برای شما مناسب‌تر است؟ اولین خط دفاعی شما در برابر جوش صورت در بارداری استفاده از یک پاک‌کننده ملایم بدون بو و رنگ است. شما می‌توانید دو بار در روز به مدت یک یا دو هفته از آن تا حصول نتیجه مطلوب استفاده کنید.

اگر نتایج مورد انتظار را مشاهده نکردید، می‌توانید یک داروی بدون نسخه (OTC) را امتحان کنید. کالج متخصصین زنان و زایمان آمریکا (ACOG) محصولاتی که حاوی یکی از مواد زیر باشند را به خانم‌های باردار توصیه می‌کند:

  • اسید آزلائیک که می‌تواند به محو شدن تغییر رنگ ناشی از آکنه کمک کند.
  • اسید گلیکولیک که سلول‌های مرده پوست را شل می‌کند همچنین می‌تواند به محو جوش هورمونی شدن تغییر رنگ پوست کمک کند.
  • بنزوئیل پراکسید موضعی یک ماده‌ی ضد میکروب است که باکتری‌های زیر پوست را از بین می‌برد. همچنین چربی اضافی و سلول‌های مرده روی سطح پوست را پاک می‌کند.
  • اسید سالیسیلیک موضعی ماده‌ای است که منافذ بسته پوست را باز می‌کند.

برخی از داروهای تجویزی از جمله اریترومایسین خوراکی، سفالکسین، یا پردنیزولون برای استفاده در دوران بارداری بی‌خطر هستند. زمانی که این داروها با بنزوئیل پراکسید موضعی ترکیب می‌شوند، بهترین کارایی را خواهند داشت.

سرم ضد جوش راکوتن مدل Anti Acne حجم 30 میلی لیتر
۴۰ %

۴۲۷,۳۰۰

۲۵۶,۳۸۰ تومان

۱- درمان‌های ناایمن جوش صورت در بارداری

ACOG (کالج متخصصان زنان و زایمان آمریکا) چهار داروی زیر را برای استفاده در دوران بارداری توصیه نمی‌کند:

  • درمان‌های هورمونی زیرا می‌توانند خطر ابتلا به نقایص مادرزادی را افزایش دهند.
  • ایزوترتینوئین شکلی از ویتامین A است که می‌تواند باعث نقص مادرزادی شدید در جنین شود.
  • تتراسایکلین خوراکی نوعی آنتی‌بیوتیک است که می‌تواند به دندان‌ها و استخوان‌های جنین آسیب بزند.
  • رتینوئیدهای موضعی که شبیه ایزوترتینوئین هستند و هم در داروهای OTC و هم در داروهای تجویزی یافت می‌شوند.
کرم ضد جوش فیس دوکس سری Acnesome مدل Astra Force حجم ۷۵ میلی لیتر

پیشگیری از ایجاد جوش‌های بارداری

همان‌طور که گفتیم جوش صورت در هفته‌های اول بارداری یک وضعیت طبیعی است و معمولاً پس از زایمان برطرف می‌شود. بنابراین ایمن‌ترین اقدام، پیشگیری و مراقبت از پوست است. به‌طورکامل نمی‌توان از بروز جوش هورمونی در بارداری پیشگیری کرد اما در اینجا به چند روش بدون دارو برای پیشگیری و مدیریت بهتر آکنه بارداری اشاره کردیم:

  • صورت خود را دو بار در روز مخصوصاً پس از تعریق شدید به خوبی بشویید.
  • برای شستشو از یک پاک‌کننده ملایم، بدون صابون، بدون روغن، بدون الکل و غیر ساینده و با PH معتدل استفاده کنید.
  • برای شست‌وشوی ملایم صورت خود از یک پد پنبه‌ای استفاده کنید. به‌خاطر داشته باشید هر بار از یک پد تمیز استفاده کنید.
  • پس از شست‌وشو، پوست خود را با آب ولرم بشویید.
  • سپس به آرامی خشک کنید و به اندازه‌ی کافی از مرطوب‌کننده پوست استفاده کنید.
  • از پاک‌سازی بیش از حد پوست خود در دوران بارداری خودداری کنید زیرا این کار می‌تواند غدد چربی پوست را بیش از حد تحریک کند.
  • روبالشی‌های خود را به طور مرتب عوض کنید.
  • بهتر است از هدفون استفاده کنید. تلفن همراه را روی صورت خود نگیرید.
  • مهم‌تر از همه، از وسوسه فشار دادن یا بیرون آوردن جوش‌هایتان اجتناب کنید. زیرا این کار می‌تواند منجر به زخم‌های دائمی آکنه شود.
  • به طور مرتب موهای خود را شامپو بزنید.
  • عقب کشیدن موها از صورت و گردن نیز می‌تواند مفید باشد.
  • هنگام استفاده از مرطوب‌کننده از محصولات غیر کومدون زا (انسداد منافذ) بدون روغن استفاده کنید. فقط در صورت خشکی و تحریک شدن ناحیه آکنه از مرطوب‌کننده استفاده کنید. استفاده بیش از حد از مرطوب‌کننده می‌تواند آکنه را بدتر کند.
  • آکنه معمولاً به دلیل غذاهایی که می‌خورید، ایجاد نمی‌شود. بااین‌حال، برخی از افراد متوجه می‌شوند که آکنه آنها با خوردن برخی غذاها تشدید می‌شود. اگر این مورد برای شما صادق است، سعی کنید از مصرف این نوع غذاها خودداری کنید.
وقت داشتی از دست نده:  شومیز تابستانی زنانه | مدل های مزونی با تنخور فوق العاده عالی-مجله زن روز
محلول ضدجوش بریلی مدل  از بین برنده جوش های سر سیاه حجم 17 میلی لیتر

 سخن پایانی

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. اگر پوستتان مستعد آکنه است، احتمال بروز جوش صورت در بارداری افزایش خواهد داشت. پس بهتر است مراقبت‌ها و روتین‌های پوستی خود را با دقت بیشتری پیگیری کنید. با این وجود اگر باز هم جوش‌های مختلف روی پوست صورتتان ظاهر شدند، بهتر است به متخصص پوست و مو مراجعه کنید. دوران بارداری برای مادر و جنین داخل رحم او، دوره‌ای حساس و مهم است. بنابراین شما نمی‌توانید هر نوع دارویی حتی داروهای بدون نسخه را بدون نظر و تشخیص پزشک در این دوران استفاده کنید.

منابع: webmd, pregnancybirthbaby, unmhealth

سؤالات متداول در مورد جوش صورت در بارداری

آیا جوش صورت در بارداری روی من یا کودکم تأثیر می‌گذارد؟

آکنه روی بارداری و جنین شما تأثیری نخواهد گذاشت. بااین‌حال، مهم است که فقط از درمان‌های آکنه‌ای استفاده کنید که در دوران بارداری بی‌خطر هستند.

آیا در بارداری‌های بعدی آکنه را تجربه خواهم کرد؟

ممکن است در بارداری‌های بعدی آکنه داشته باشید. بااین‌حال، بسیاری از زنان متوجه می‌شوند که شدت جوش‌های آنها به تدریج کمتر یا حتی به طور کامل محو خواهد شد.

آیا بعد از زایمان همچنان آکنه خواهم داشت؟


جوش صورت احتمالاً در سه ماهه اول بارداری شعله‌ور می‌شود. خوشبختانه، آکنه بارداری معمولاً در سه ماهه آخر به طور قابل‌توجهی بهبود می‌یابد یا حتی ناپدید می‌شود. پس از زایمان، شیردهی به شما کمک می‌کند تا آکنه و جوش صورتتان از بین برود.

چه زمانی باید برای درمان جوش صورت در بارداری به پزشک مراجعه کنم؟

اگر آکنه شما به خوبی با مراقبت‌های معمول و داروهای بدون نسخه‌ی ایمن کنترل نمی‌شود یا اگر شدت آن‌ها متوسط تا شدید است. باید برای درمان جوش صورت به پزشک مراجعه کنید.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *