افرادی که ورزش می‌کنند با رسیدن به ماه رمضان، نسبت به روزه‌داری و ورزش کردن همزمان، نگرانی هایی پیدا می کنند. متاسفانه بعضی از ورزشکاران، در ماه رمضان ورزش را کنار می‌گذارند و تصور می‌کنند که چون روزه هستند، توانایی ورزش کردن را ندارند یا ممکن است بدنشان به اصطلاح کم بیاورد، اما خوب است بدانید که با انتخاب درست مواد غذایی و رعایت اصول ورزش کردن در این ماه می‌توانید هم روزه بگیرید و هم ورزش کنید.

در ادامه قصد داریم بایدها و نبایدهای روزه‌داری و ورزش در ماه رمضان را برای شما ذکر کنیم تا با یادگیری این نکات، در ماه رمضان علاوه بر روزه گرفتن، به ورزشتان ادامه دهید و تناسب اندام و سلامتی‌تان را هم در این ماه حفظ کنید، پس با ما همراه باشید.

10 نکته ساده ولی معجزه‌آسا برای افزایش انگیزه لاغری

بایدها و نبایدهای روزه‌داری و ورزش

اگر قصد حفظ سلامتی و تناسب اندامتان را دارید، باید همچنان در ماه رمضان هم ورزش کنید، با این حال به دلیل کم بودن میزان انرژی، شاید شما هم بیخیال ورزش کردن شوید، اما باید بگوییم که برای اینکه بدون هیچ سختی هم ورزشتان را انجام دهید و هم روزه بگیرید، رعایت یکسری نکات، لازم و ضروری است که در ادامه به این نکات می پردازیم:

1. شدت ورزش کردن را کاهش دهید

یکی از نکات مهمی که در هنگام روزه‌داری و ورزش کردن باید به آن دقت کنید، کاهش شدت ورزش است. در واقع برای اینکه از ضعف قوای جسمی در ماه رمضان جلوگیری کنید، نباید حرکات سنگین ورزشی انجام دهید. زمانی که شما حرکات و فعالیت‌های شدیدی در زمان روزه‌داری داشته باشید، انرژی بیشتری از شما مصرف می‌شود و با افزایش تعریق شما، امکان افزایش عطش و در نهایت، امکان بالا رفتن فشار خون شما بیشتر می‌شود؛ بنابراین بهتر است شدت فعالیتتان را کاهش دهید. به عنوان مثال، اگر قبل از ماه رمضان و روزه‌ گرفتن، همیشه می‌دویدید، بهتر است آن را با پیاده‌روی سرعتی جایگزین کنید یا اگر روزانه یک ساعت ورزش می‌کنید، این زمان را متناسب با شرایط و توان جسمانی‌ خودتان به 35-40 دقیقه کاهش دهید. در واقع شما با کاهش شدت ورزش کردنتان، از خستگی و کاهش انرژی بدنتان جلوگیری می‌کنید.

وقت داشتی از دست نده:  با صابون ابرو خشک شده چیکار کنم؟ آموزش استفاده مجدد از صابون ابرو خشک شده! مجله زن روز

لاغری سریع، چه بلاهایی ممکن است سرمان بیاورد؟

2. تداوم داشتن در فعالیت‌های بدنی، مهم است

اینکه شما بتوانید در عین روزه‌داری، در ورزش هم تداوم داشته باشید، یک اصل مهم و اساسی برای حفظ تناسب اندام و تندرستی شماست. با وجود اینکه امکان دارد در ماه رمضان فرصت یا توان کافی برای انجام تمرینات ورزشی را نداشته باشید، اما می‌توانید با صرف زمان کمی حتی به مدت 20 دقیقه، سلامت و تناسب اندامتان را حفظ کنید. در واقع شما با همین تداوم داشتن در فعالیت‌های بدنی خود، بازگشت آسان‌تری به برنامه‌های غذایی و ورزشی‌تان بعد از ماه رمضان، خواهید داشت. نکته مهمی که در اینجا باید ذکر کنیم، این است که اصلا نیازی به صرف زمان زیاد و یا انجام ورزش با همان شدت قبل از ماه رمضان نیست؛ بلکه تنها فعالیت بدنی‌تان را با شدت کم و با زمان کمتری می‌توانید ادامه دهید.

3. زمان مناسبی را برای ورزش کردن، انتخاب کنید

برای حفظ انرژی و لطمه نخوردن به ورزش تان، می‌توانید زمان مناسبی را برای ورزش کردن انتخاب کنید. در واقع شما به جای اینکه هر زمانی که دوست داشتید ورزش کنید، می‌توانید یک زمان مناسب را که انرژی لازم برای ورزش کردن را دارید، انتخاب کنید. به عنوان مثال، قبل از سحری و یا بعد از افطار می‌توانید به ورزش خود برسید، اما مهم است که بدانید نباید بلافاصله بعد از صرف غذا ورزش کرد؛ بنابراین بهترین زمان برای ورزش کردن، قبل از سحری است. اگر شما 20 دقیقه زودتر از خواب بیدار شوید، می‌توانید قبل از میل کردن سحری، ورزش خودتان را انجام دهید.

وقت داشتی از دست نده:  10 سبک از بهترین مدل مانتوی تابستانی زنانه 😍مجله وقت مد - مجله زن روز

چگونه در تعطیلات و مهمانی های نوروز، تناسب اندام خود را حفظ کنیم؟

4. ورزش‌های مناسب با ماه رمضان را انتخاب کنید

در هنگام روزه‌داری در ماه رمضان، بهتر است ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، ورزش‌های هوازی و … را بعد از افطار انجام دهید؛ چرا که این ورزش‌ها به دلیل تحریکات شدیدی که دارند، باعث کاهش آب بدن شما و در نتیجه تشنگی می‌شوند و به همین دلیل، توصیه می‌شود که بعد از افطار این ورزش‌ها را انجام دهید. گفتنی است که انجام ورزش‌های نام برده بعد از افطار، نه تنها از گرفتگی عضلات جلوگیری می‌کنند، بلکه باعث تسریع گردش خون هم می‌شوند. به دلیل اینکه خون رسانی سریع‌تر می‌شود، اکسیژن بیشتری به مغز می‌رسد و شادابی و نشاط در ورزشکاران روزه‌دار را به دنبال دارد. علاوه بر ورزش‌های نام برده، ورزش‌هایی مانند شنا، یوگا، پیلاتس، تمرین با کش و دمبل با شدت کم، تمرینات بدنسازی با وزنه سبک نیز جزو ورزش‌های مناسب برای ماه رمضان هستند.

رمز و رازهای پیاده روی برای لاغری

5. وعده‌های غذایی را هوشمندانه انتخاب کنید

در وعده سحری باید مواد غذایی را که انتخاب می‌کنید، بتوانند انرژی شما را تا زمان افطار، تامین کرده و از افت بدنی شما جلوگیری کنند. برای وعده سحری بهتر است از کربوهیدرا‌ت‌ها استفاده کنید؛ البته باید به اندازه از کربوهیدرات‌ها استفاده کرد. استفاده از وعده‌های غذایی که فیبر بالایی دارند در هنگام سحری به شما کمک می‌کنند که احساس گرسنگی کم‌تری داشته باشید. همچنین از مصرف پروتئین در وعده‌های سحری و افطار، غافل نشوید.

وقت داشتی از دست نده:  چه ویتامینهایی ضروری قبل از بارداری خانم ها و آقایان باید مصرف کنند؟-مجله رن روز

سخن پایانی

روزه گرفتن در ماه رمضان و ورزش کردن، شاید برای خیلی از افراد، دور از تصور باشد و گمان کنند که به هیچ وجه نمی‌توانند هم روزه بگیرند و هم ورزش کنند، اما این کاملا یک تصور اشتباه است. در واقع شما می‌توانید از شدت ورزش و فعالیت‌های بدنی‌تان کم کنید و علاوه بر آن، می‌توانید زمان ورزش کردن را هم کوتاه کنید و از این طریق، از کاهش انرژی و تشنگی جلوگیری کنید. همچنین می‌توانید با انتخاب زمان مناسب برای ورزش، مانند قبل از سحری یا بعد از افطار، ورزشی بدون خستگی را انجام دهید؛ البته انتخاب هوشمندانه مواد غذایی نیز عامل تاثیرگذار مهمی در هنگام روزه‌داری و ورزش کردن است که به حفظ انرژی شما کمک می‌کند.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *