ابروهای شما هم مانند موها و پوست سرتان ممکن است دچار شوره شوند. در بیشتر موارد، درماتیت سبورئیک علت شوره ابرو است. این بیماری یک نوع اگزما است که پوست سر و سایر نواحی چرب بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

شوره‌ی ابرو ممکن است با علائم دیگری مثل بثورات، خارش یا التهاب همراه باشد. بسته به علت، از محصولات بدون نسخه یا تجویزی برای درمان این عارضه استفاده می‌شود. با این حال، باید بدانید که درست مانند شوره‌ی سر، شوره‌ی ابرو هم ممکن است سرسخت باشد و به‌راحتی از بین نرود.

در این مقاله از دیجی‌کالا مگ شما را با علت شوره ابرو و نحوه‌ی‌ ‌درمان آن آشنا می‌کنیم. همچنین راه‌های پیشگیری از این عارضه را برایتان توضیح می‌دهیم. با ما همراه باشید.

علائم شوره‌ی ابرو

شوره در ابرو اغلب با علائم زیر همراه است:

  • پوسته‌های روشن و سفید متمایل به زرد که از ابروها جدا می‌شوند
  • تحریک پوست و اریتم (قرمزی) خفیف
  • خارش خفیف (یا در بعضی موارد بدون خارش)
  • بثورات در بعضی از انواع شوره (به‌عنوان مثال، زمانی که درماتیت تماسی علت زمینه‌ای این عارضه است)
  • پوسته‌پوسته شدن ابروها
  • افزایش مقدار سبوم (روغن) در ابروها

هنگامی که علت شوره زدن ابرو به عوامل محیطی مثل هوای سرد یا محصولات پوستی خشن مربوط است، علائم شامل التهاب نمی‌شود. اما زمانی که درماتیت سبورئیک یا درماتیت تماسی (یک نوع واکنش آلرژیک) علت شوره ابرو است، التهاب یکی از اصلی‌ترین علائمی است که تجربه می‌کنید.

علاوه بر این، درماتیت سبورئیک می‌تواند در قسمت‌هایی از بدن که غدد چربی زیادی دارند (مانند پشت گردن، بالای قفسه‌ی سینه و صورت) باعث ایجاد بثورات شود. گاهی‌اوقات ممکن است این بثورات بیایند و بروند.

۱۰۵,۰۰۰

۷۳,۵۰۰

تومان

علت شوره ابرو

در حال حاضر، علت دقیق شوره‌ی روی ابرو مشخص نیست. با این حال، به نظر می‌رسد که خشکی پوست به‌دلیل عدم رطوبت‌رسانی، تغییر آب و هوا یا بیماری در بروز آن نقش داشته باشد. شایع‌ترین بیماری‌های مرتبط با شوره‌ی ابرو عبارتند از:

۱. درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک یک بیماری پوستی غیرعفونی است که توسط مخمری به نام مالاسزیا ایجاد می‌شود. این مخمر به‌طور طبیعی روی پوست انسان زندگی می‌کند. اما در کسانی که پوست چرب دارند، بیش از حد رشد می‌کند و به درماتیت سبورئیک منجر می‌شود.

درماتیت سبورئیک با ایجاد پوسته‌های سفید یا زرد، قرمزی و خارش مشخص می‌شود. این بیماری به غیر از پوست سر می‌تواند روی ابروها، پلک‌ها، ناحیه‌ی اطراف گوش و بینی، زیر بغل یا کشاله‌ی ران هم تاثیر بگذارد.

درماتیت سبورئیک یک نوع اگزمای مزمن است که در بزرگسالان رخ می‌دهد. علائم این بیماری به‌طور دوره‌ای شعله‌ور می‌شود و بهبود می‌یابد. به درماتیت سبورئیک که نوزادان ۶ ماهه تا یک ساله را تحت تاثیر قرار می‌دهد، کلاه گهواره‌ می‌گویند.

۲. درماتیت آتوپیک

درماتیت آتوپیک یک نوع اگزما است که بیشتر کودکان را درگیر می‌کند. این بیماری عملکرد سد دفاعی پوست را مختل می‌کند و به خشکی پوست، پوسته‌پوسته شدن پوست و بثورات قرمز و خارش‌دار منجر می‌شود.

درماتیت آتوپیک به غیر از گردن، دست و پا روی ناحیه‌ی اطراف چشم هم تاثیر می‌گذارد و باعث خشکی و پوسته‌پوسته شدن پوست ابروها می‌شود. این بیماری معمولا ارثی بوده و اغلب با آسم و آلرژی همراه است.

علت شوره‌ی بین ابرو

۳. پسوریازیس

در افراد مبتلا به پسوریازیس، عملکرد نادرست سیستم ایمنی بدن باعث التهاب می‌شود. به عبارت دیگر، فعالیت سیستم ایمنی افزایش می‌یابد و به تولید بیش از حد سلول‌های پوستی منجر می‌شود. پسوریازیس با علائم مختلفی مثل لکه‌های پوستی ضخیم و قرمز، خشکی پوست، خارش و سوزش همراه است. این بیماری که می‌تواند تمام قسمت‌های بدن را درگیر ‌کند، ممکن است علت شوره ابروهای شما باشد.

وقت داشتی از دست نده:  تینت پوست چیست و چه کاربردی در آرایش صورت دارد؟ • دیجی‌کالا مگ - زن روز

۴. درماتیت تماسی

همان‌طور که از نام درماتیت تماسی مشخص است، این عارضه زمانی رخ می‌دهد که پوست شما با مواد آلرژی‌‌زا یا محرک‌هایی مانند مواد شیمیایی خشن تماس پیدا کند. درماتیت تماسی با بثورات، التهاب، خارش یا خشکی و ترک‌خوردگی پوست مشخص می‌شود.

علائم درماتیت تماسی معمولا با قطع محرک یا ماده‌ی آلرژی‌زا خودبه‌خود فروکش می‌کند. اما در صورت شدید بودن تحریک ممکن است استفاده از دارو ضروری باشد. در بیشتر موارد، خارش ناشی از درماتیت تماسی به پوسته‌پوسته شدن ابروها منجر می‌شود.

عوارض شوره‌ی ابرو

شوره‌ی ابرو معمولا جدی نیست، اما می‌تواند عوارض و مشکلات زیر را ایجاد کند:

  • تحریک و التهاب پوست
  • زخم و عفونت (به‌دلیل خارش مداوم ابرو)
  • کاهش اعتمادبه‌نفس

آیا شوره باعث ریزش ابرو می‌شود؟

سوالات زیادی در مورد ارتباط شوره‌ی ابرو و ریزش ابرو پرسیده می‌شود. در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که بعضی از بیماری‌های مرتبط با شوره‌ی ابرو ممکن است به ریزش موهای آن منجر شوند.

به‌عنوان مثال، پسوریازیس می‌تواند روی ابروها تاثیر منفی بگذارد و باعث ریزش آن‌ها شود. درماتیت سبورئیک به‌خودی‌خود باعث ریزش ابرو نمی‌شود. با این حال، خارش مداوم نواحی آسیب‌دیده به فولیکول‌های مو آسیب می‌رساند و احتمال ریزش ابرو را افزایش می‌دهد. فولیکول‌های مو ساختارهای کیسه مانند کوچکی هستند که در زیر پوست وجود دارند و موها از آن‌ها رشد می‌کنند.

زمان مراجعه به پزشک

اگر یکی از موارد زیر را تجربه کردید، در اسرع وقت نزد پزشک بروید:

  • مدت زمان زیادی است که از محصولات ضدشوره استفاده می‌کنید، اما شوره‌ی ابرو برطرف نشده است.
  • خارش شدید یا غیرقابل تحمل دارید.
  • ناحیه‌‌ی مورد نظر قرمز یا متورم به نظر می‌رسد.
  • تب دارید و بثورات کل بدن‌تان را تحت تاثیر قرار داده‌اند.

پزشک چگونه علت شوره ابرو را تشخیص می‌دهد؟

شوره‌ی ابرو معمولا با معاینه‌ی بدنی به‌راحتی تشخیص داده می‌شود. پزشک ظاهر ابروها را ارزیابی کرده و از شما در مورد سایر علائمی که تجربه می‌کنید سوال می‌پرسد.

در بیشتر موارد، برای تشخیص علت شوره‌ ابرو به تست آزمایشگاهی نیاز نیست. با این حال، اگر این عارضه با درمان بهبود نیابد، پزشک ممکن است بیوپسی یا نمونه‌برداری از پوست را توصیه کند.

تشخیص علت خارش شوره‌ی ابرو

راه‌های درمان شوره‌ی ابرو

راهکارهای زیر به شما کمک می‌کنند برای مدت طولانی از شر شوره‌ی ابرو خلاص شوید:

۱. محصولات بدون نسخه

هنگامی که شوره‌ی ابرو خفیف تا متوسط ​​است، می‌توانید آن را در خانه و با استفاده از شامپوهای ضد‌شوره‌ی بدون نسخه درمان کنید. شما باید شامپوهای ضدشوره را روی ابروهای خود بمالید و چند دقیقه صبر کنید. در حین انجام این کار مراقب باشید شامپو وارد چشم‌هایتان نشود. چون می‌تواند آن‌ها را تحریک کند.

در حال حاضر، انواع مختلفی شامپو ضدشوره‌ی ابرو وجود دارد که هر کدام از آن‌ها دارای مواد فعال متفاوتی مثل کتوکونازول، سلنیوم سولفاید، سالیسیلیک اسید و زینک پیریتیون هستند. اگر یک نوع شامپو برای شما کارساز نیست، نوع دیگری از آن را امتحان کنید.

چنانچه علائم شما شامل قرمزی، تحریک و خارش است و به‌دنبال پماد برای شوره‌ی ابرو می‌گردید، از هیدروکورتیزون بدون نسخه استفاده کنید. به یاد داشته باشید که در صورت عفونی شدن پوست باید قبل از امتحان کردن این محصول با پزشک مشورت کنید.

۲. محصولات تجویزی

اگر شوره‌ی ابرو شدید است، تحت نظر پزشک به‌سراغ محصولات زیر بروید:

  • شامپوی قوی مانند کتوکونازول یا سلنیوم سولفاید
  • کرم یا پماد شوره‌ی ابرو مانند کرم ضدقارچ یا کورتیکواستروئید قوی
وقت داشتی از دست نده:  ظرفیت تجارت ایران و آفریقا به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد

محصولات تجویزی شبیه محصولات بدون نسخه هستند، اما ماده‌ی دارویی با غلظت بیشتری در آن‌ها وجود دارد.

علاوه بر مصرف محصولات مختلف باید برای درمان علت زمینه‌ای شوره‌ی ابرو اقدام کنید. اگر به درماتیت تماسی مبتلا هستید، موادی که باعث شعله‌ور شدن علائم می‌شوند را شناسایی کرده و از آن‌ها اجتناب کنید. همچنین در صورت ناراحتی شدید، طبق دستور پزشک از کورتیکواستروئیدها یا داروهای آنتی‌هیستامین استفاده کنید.

از آنجا که مشکلات پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس ماهیت مزمن دارند، پزشک بهترین فردی است که می‌تواند نحوه‌ی مدیریت بیماری و جلوگیری از شعله‌ور شدن آن را به شما آموزش دهد.

۳. درمان خانگی شوره‌ی ابرو

احتمالا درباره‌ی درمان شوره‌ی ابرو با روغن زیتون، درمان شوره‌ی ابرو با سرکه‌ی سیب یا سایر راهکارهای خانگی مطالب زیادی خوانده یا شنیده‌اید. در مورد بسیاری از این روش‌ها تحقیقات علمی کافی وجود ندارد. با این حال، ممکن است به درمان شوره‌ی خفیف کمک کنند. در ادامه به چند محصول طبیعی که می‌توانید از آن‌ها در خانه استفاده کنید، اشاره می‌کنیم.

روغن درخت چای

روغن درخت چای سرشار از ترپینئول (Terpineol) است که یک عامل آنتی‌اکسیدان، ضدالتهاب و ضدانگل محسوب می‌شود. برای درمان شوره‌ی ابرو باید:

  • یک قاشق غذاخوری روغن درخت چای را کمی گرم کنید.
  • روغن را به‌آرامی روی ابروهای خود ماساژ دهید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند.
  • ابروهایتان را با آب ولرم بشویید.
  • این کار را هر روز تا زمانی که شوره از بین برود، تکرار کنید.

روغن چریش

بعد از اینکه علت شوره ابرو مشخص شد، می‌توانید از روغن چریش که خاصیت ضدالتهاب و ضدقارچ دارد برای رفع آن کمک بگیرید. هر روز مقدار کمی از این روغن را روی ابروها خود بمالید تا هم شوره از بین برود و هم احتمال عود مجدد آن کاهش یابد.

درمان علت شوره‌ی ابرو با روغن چریش

روغن بادام

برای درمان شوره‌ی ابرو در طب سنتی از روغن بادام استفاده می‌شود. روغن بادام شیرین حاوی مقدار زیادی اسید چرب سالم و مواد مغذی ضروری است و به حفظ رطوبت پوست کمک می‌کند. اگر از شوره‌ی ابرو رنج می‌برید:

  • ۲ قاشق غذاخوری روغن بادام را به‌مدت یک تا ۲ دقیقه گرم کنید.
  • روغن را بین انگشتان خود بمالید تا کمی خنک شود. سپس آن را به‌آرامی روی ابروهایتان ماساژ دهید.
  • برای کسب نتیجه‌ی مطلوب، اجازه دهید روغن یک شب روی ابروها بماند. صبح روز بعد، روغن را با یک شوینده‌ی ملایم بشویید.

استفاده‌ی روزانه از روغن بادام نه‌تنها به درمان پوست خشک و پوسته‌پوسته کمک می‌کند، بلکه در درازمدت ابروهای پرتری را برای شما به ارمغان می‌آورد.

ژل آلوئه‌ورا

این ماده‌ی شگفت‌انگیز باعث آبرسانی پوست می‌شود و خارش و التهاب را تسکین می‌دهد. بهتر است ژل را مستقیما از برگ‌های تازه استخراج کنید. در صورت در دسترس نبودن برگ‌های تازه، می‌توانید به‌سراغ محصولات موجود در بازار بروید.

ژل آلوئه‌ورا را روی ابروهای خود بمالید و بگذارید حداقل ۳۰ دقیقه بماند. سپس آن را با آب سرد بشویید. برای جلوگیری از پوسته‌پوسته شدن ابروهای خود، از این ماده به‌طور مرتب استفاده کنید.

تخم شنبلیله

تخم‌ شنبلیله سرشار از اسید آمینه، ویتامین‌ و مواد معدنی است و خاصیت ضدقارچ دارد. شنبلیله رشد مخمر را کاهش می‌دهد و  پوست ابروی شما را به‌آرامی لایه‌برداری می‌کند.

یک قاشق غذاخوری تخم شنبلیله را یک شب خیس کنید و صبح روز بعد آن را به‌شکل خمیر درآورید. این خمیر را به‌آرامی روی ابروهایتان بمالید و بگذارید چند دقیقه بماند تا کمی خشک شود. سپس آن را پاک کنید و با آب سرد بشویید.

وقت داشتی از دست نده:  خرید نیم بوت زنانه شیک |جدیدترین مدل های نیم بوت 2024|فروشگاه رزمد - زن روز

چند نکته‌ی مهم برای پیشگیری از شوره‌ی ابرو

اکنون که متوجه شدید دلیل شوره‌ی ابرو چیست و این عارضه چگونه درمان می‌شود، باید با راه‌های پیشگیری از آن آشنا شوید. شما با رعایت نکات زیر می‌توانید احتمال ابتلا به شوره‌ی ابرو را به حداقل برسانید:

  • در تمام فصول سال به‌خصوص فصل زمستان از پوست اطراف ابروهای خود در برابر کم‌آبی محافظت کنید. به‌طور مرتب از یک مرطوب‌کننده‌ی خوب که مناسب پوست شما است استفاده کنید تا صورت‌تان را هیدراته نگه دارید.
  • از محصولات بهداشتی حاوی مواد معطر یا مواد شیمیایی خشن مثل پارابن که می‌توانند باعث تحریک پوست و بدتر شدن شوره شوند، استفاده نکنید.
  • صورت خود را به جای آب داغ با آب گرم یا ولرم بشویید.
  • از شست‌وشوی بیش از حد صورت بپرهیزید. چون این کار باعث التهاب و بدتر شدن شوره می‌شود.
  • تا حد امکان از خاراندن ابروهایتان خودداری کنید. این کار نه‌تنها شوره را بدتر می‌کند، بلکه می‌تواند منجر به عفونت شود.
  • سعی کنید در معرض گرمای شدید قرار نگیرید.
  • در زمستان برای مقابله با خشکی هوا از دستگاه رطوبت‌ساز استفاده کنید.
  • استرس‌تان را کنترل کنید. استرس روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می‌گذارد و باعث تشدید علائم اگزما یا پسوریازیس می‌شود.

پیشگیری از شوره‌ی ابرو

کلام پایانی

شوره‌ی ابرو یک مشکل شایع است که می‌تواند گروه‌های سنی مختلف را تحت تاثیر قرار دارد. هیچ راهی برای درمان قطعی شوره‌ی ابرو وجود ندارد. اما با تشخیص و درمان مناسب می‌توان آن را به‌راحتی کنترل کرد. بنابراین مهم است که برای مشخص شدن علت شوره ابرو و انتخاب بهترین گزینه‌ی درمانی از پزشک کمک بگیرید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: skinkraft, verywellhealth

سوالات متداول

منظور از شوره‌ی ابرو چیست؟

شوره‌ی ابرو به پوسته‌پوسته شدن و ریزش سلول‌های مرده‌ی پوست در ناحیه‌ی ابروها اطلاق می‌شود. این مشکل مشابه شوره‌ی سر است و باعث ایجاد پوسته‌های سفید یا زرد رنگ روی ابروها و نواحی اطراف آن‌ها می‌شود.

شوره‌ی ابرو نشانه‌ی چیست؟

خشکی پوست، هوای خشک یا سرد و ابتلا به بعضی از بیماری‌ها مثل اگزما و پسوریازیس باعث ایجاد شوره روی ابروها می‌شود.

دلیل شوره‌ی ابرو کودک چیست؟

هنگامی که از علت خارش و شوره‌ی ابرو در کودکان صحبت به میان می‌آید، می‌توان به خشکی پوست، درماتیت سبورئیک نوزادی (کلاه گهواره) و درماتیت تماسی اشاره کرد.

برای درمان شوره و خارش ابرو چه کنیم؟

ابتدا علت شوره و ریزش ابرو را کشف کنید. سپس به‌دنبال درمان بروید. شوره‌ی خفیف تا متوسط با محصولات بدون نسخه و راهکارهای خانگی برطرف می‌شود. اما برای درمان موارد شدید این بیماری باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *