همه دوست دارند، پوستی شفاف و درخشان داشته باشند، اما با بالا رفتن سن، چرخش سلولی کند شده و سلول های مرده پوست چهره را کدر می‌کنند. با استفاده از انواع روش لایه برداری پوست مناسب، می‌توان؛ پوست زیبا تر و جوان تر داشت. لایه برداری پوست، با از بین بردن پوست مرده، درخشش و شادابی را برای شما به ارمغان خواهد آورد.
در این سری از مطالب آموزشی سلامت و زیبایی پوست از رسانه وقت مد (vaghtemod.ir)، انواع روش های لایه برداری و فواید آن را توضیح داده ایم.

لایه برداری چیست؟ با روش های لایه برداری پوست آشنا شوید!

طبق گزارش webmd، پوست یک اندام پیچیده با چندین لایه متفاوت است. بیرونی ترین لایه پوست که در انواع جنس پوست وجود دارد، اپیدرم ها را تشکیل می‌دهند، که قابل دیدن هستند. لایه بالایی اپیدرم، لایه شاخی نامیده می‌شود، که از 10 تا 30 سلول مرده پوست تشکیل شده است.

این سلول ها دائما، در حال بازسازی هستند و با سلول های جدید، جایگزین می‌شوند. چرخه کامل گردش سلولی در جوانان 28 روز طول می‌کشد، اما با بالا رفتن سن این روند حدودا 45 روز زمان خواهد برد.

لایه برداری پوست؛ به فرایندی گفته می‌شود که، لایه های بالایی پوست که شامل سلول های مرده هستند را از بین ببرد. حتما متوجه شده اید که لایه های بالایی پوست، گاهی خشک یا کدر به نظر می‌رسند و با برداشتن آن‌ها، ظاهر پوست بهبود می‌یابد.

مطالعه بیشتر: دتاکس پوست چیست؟ با سم زدایی پوست و انواع روش دتاکس پوست آشنا شوید.

اسپانسر

لباس سکرت

چرا لایه برداری پوست مهم است؟

لایه برداری؛ باعث درخشندگی و طراوت پوست می‌شود و سلامت پوست را نیز بهبود می‌بخشد. سلول های پوست، هر روز بازیابی می‌شوند، به این صورت که سلول های جدید جایگزینه سلول های لایه بیرونی پوست می‌شوند.
در اصل لایه برداری، تضمین می‌کند که سلول های مرده پوست از بین می‌روند و پوست صاف و درخشان می‌شود.

اگر سلول های مرده پوست را از بین نبریم، پوست کدر به نظر رسیده و به مرور زمان منافذ پوست، مسدود می‌شود که اغلب باعث ایجاد انواع لکه پوست، آکنه، انواع جوش و پوست چرب می‌شود.

در این زمینه آموزش ببنید: بهترین و سریعترین روش از بین بردن لک صورت! با بهترین انواع روش درمان لک صورت آشنا شوید.

فواید لایه برداری پوست چیست؟

بنا به گزارش dermstore، پوست دائما در حال ترمیم و جایگزینی خود است. در این بخش از سری مطالب سلامت از رسانه علمی وقت مد (https://vaghtemod.ir/)، 6 مزیت اصلی لایه برداری که به داشتن پوستی روشن و شفاف کمک می‌کند را آورده ایم.

  • لایه برداری، لکه های پیری پوست را محو می‎‌کند (برای آشنایی با عوامل پیری زودرس پوست و درمان و پیشگیری، این مطلب را مشاهده کنید).
  • باعث می‌شود، چین و چروک کمتر شوند.
  • لایه برداری پوست؛ باعث جذب بهتر مرطوب کننده ها، آنتی اکسیدان ها و سرم های تقویت کلاژن پوست می‌شود.
  • منحر به باز شدن منافذ پوست می‌شود.
  • لایه برداری، اندازه منافذ و زخم های سطحی را کم می‌کند.
  • لکه های قهوه ای پوست درمان می‌شود.
ایجاد لایه های جدید پوست، بخشی از فواید لایه برداری پوست است
ایجاد لایه های جدید پوست، بخشی از فواید لایه برداری پوست است.

لایه برداری پوست؛ به تجزیه برخی از سلول های بالایی که منجر به تیرگی، خشکی و پیری پوست می‌شوند؛ کمک می‌کند. این روش باعث شفافیت پوست شده و به سلامت پوست کمک خواهد کرد.
اگر پوست سرشار از سلول های مرده باشد، محصولات مراقبت از پوست نمی‌تواند به آن نفوذ کرده و کار خود را انجام دهد. در اصل لایه برداری به محصولات مراقبت از پوست، کمک می‌کند تا به صورت موثر‌تری کار کنند.

وقت داشتی از دست نده:  چرا موها چرب می شوند؟ / راهکارهایی برای کم کردن چربی موها زن روز

لایه برداری، درمان های موضعی پوست را آسان‌تر می‌کند. اگر پوست مستعد جوش و آکنه دارید، لایه برداری به از بین بردن منافذ مسدود شده که منجر به جوش می‌شود، کمک می‌کند.
در اصل یکی دیگر از فواید لایه برداری پوست، این است که با تسریع چرخش سلول های پوست و تحریک تولید کلاژن به درمان جوش و آکنه کمک می‌کند.

درباره پوست بیشتر بدانید: دلایل افتادگی پوست چیست؟ با روش های درمان شلی و افتادگی پوست آشنا شوید!.

انواع روش لایه برداری پوست

در واقع دو راه برای لایه برداری پوست وجود دارد که شامل لایه برداری شیمیایی و لایه برداری فیزیکی است. در ادامه سری مطالب زیبایی و آرایش وقت مد، به شما انواع این روش ها را توضیح داده ایم و کمک می‌کنیم تا بر اساس انواع جنس پوست، بهترین انتخاب را داشته باشید.



انواع روش لایه برداری
انواع روش لایه برداری را در رسانه وقت مد آموزش ببینید.

لایه برداری شیمیایی پوست

در لایه برداری شیمیایی پوست، از مواد شیمیایی برای تجزیه سلول های سطحی پوست استفاده می‌کنند. برای پوست های حساس و مستعد جوش و آکنه، این روش به خوبی عمل می‌کند. با انجام لایه برداری شیمیایی دیگر نیاز به اسکراب پوست نیست، علاوه بر این اسید گلیکولیک، تولید کلاژن را تحریک کرده و باعث جوانسازی پوست می‌شود.

وقت داشتی از دست نده:  بهترین کرم دور چشم ایرانی - زن روز

اسید سالیسیلیک موجود در لایه برداری پوست به روش شیمایی، غدد چربی را هدف قرار می‌دهد، که باعث بهبود آکنه می‌شود.

رایج ترین انواع لایه برداری شیمیایی، شامل آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAs) و بتا هیدروکسی (BHAs) است. هر دو این روش، با ترکیب شدن با لیپیدها، ساختاری در خارجی ترین لایه پوست ایجاد کرده و حل کردن سلول های مرده پوست، کار می‌کند.

بیشتر بدانید: پلکسر چیست؟ (Plexr) فواید و عوارض جوانسازی با پلکسر که باید بدانید!.

لایه برداری شیمیایی، آلفا هیدروکسی اسیدها (AHAs)

آلفا هیدروکسی اسیدها؛ از رایج ترین انواع لایه برداری شیمیایی سبک هستند. خانواده اسیدهای AHA، از منابع طبیعی مانند میوه، شیر یا شکر به دست می‌آیند. این اسیدها به لایه برداری از سطح پوست کمک کرده تا سلول های جدید و یکنواخت ساخته شوند.

امروزه دو مورد از پر کاربردترین محصولات مراقبت از پوست اسید گلیکولیک (ساخته شده از شکر) و اسید لاکتیک (ساخته شده از شیر) هستند. اگر پوست چرب دارید، لایه برداری مبتنی بر آلفا هیدروکسی یک انتخاب عالی برای شما است.

بیشتر بدانید: 5 تکنیک مهم در آموزش نگهداری و مراقبت از پوست چرب (آموزش موارد ضروری مراقبت از پوست چرب).

لایه برداری شیمیایی، بتا هیدروکسی اسیدها (BHAs)

همانند آلفا هیدروکسی ها، BHA، یک لایه برداری شیمیایی سبک را انجام می‌دهند. این اسیدهای محلول در روغن، به اعماق فولیکول های مو می‌روند تا چربی اضافی و سلول های مرده پوست را خشک کنند تا منافذ پوست باز شود. به صورت کلی بتا هیدروکسی درمان بسیار موثر‌تری برای پوست های مستعد آکنه و کاهش قرمزی و التهاب پوست است.

برای آشنایی با جدیدترین مطالب زیبایی، سلامت و آرایش مو، مجله وقت مد را دنبال کنید.

لایه برداری مبتنی بر آنزیم

اگر پوست حساس دارید، از لایه برداری مبتنی بر آنزیم استفاده کنید. این آنزیم ها از یک منبع طبیعی مانند میوه ها می‌آیند و مانند لایه برداری اسیدی اما با سرعت کمتری کار می‌کنند. این نوع لایه برداری بسیار ایمن و ملایم است.

درباره پوست بدانید: انواع رنگ پوست چیست؟ چه چیزی رنگ پوست ما را تعیین می کند!؟.

لایه برداری فیزیکی

در لایه برداری پوست به روش فیزیکی یا دستی، از یک ماده سخت برای حذف دستی سلول های مرده پوست استفاده می‌کند. این روش شامل استفاده از ژل یا اسکراب با گرانول هایی مانند دانه های میکروبی یا قند است. همینطور شامل ابزار مراقبت از پوست، مانند اسفنج، حوله یا برس می‌باشد.

وقت داشتی از دست نده:  کاشت مژه کلاسیک چیست و چگونه انجام می‌شود؟ + انواع کاشت مژه کلاسیک • دیجی‌کالا مگ - زن روز

یکی از مشکلات لایه برداری فیزیکی، این است که افراد بیش از حد می‌توانند، اسکراب کنند. این اتفاق منجر به تحریک پوست و از بین رفتن لایه ارزشمند پوست می‌شود. زمانی که اسکراب به درستی انجام شود، بسیار تاثیر گذار است اما مهم است که در انجام آن زیاده روی نکنید. بهترین محصول برای لایه برداری فیزیکی بستگی به ضخامت و میزان حساسیت پوست شما دارد.

آموزش انواع روش لایه برداری فیزیکی پوست
آموزش انواع روش لایه برداری فیزیکی پوست

بیشتر بدانید: بهترین و سریعترین روش‎ درمان جوش زیر پوستی! همه حقایق مهم درمورد درمان جوش کیستیک.

روش انجام لایه برداری فیزیکی

صورت خود را با پاک کننده های معمولی بشویید. یک چهارم از اسکراب صورت را بردارید و با حرکات دایره ای، روی صورت خود بمالید و از نزدیک شدن به اطراف چشم خودداری کنید.
صورت را 30 ثانیه تا یک دقیقه ماساژ دهید و سپس با آب گرم بشویید و با حوله تمیز خشک کنید. در نهایت از یک سرم یا یک کرم آبرسان استفاده کنید. به راحتی شما توانستید لایه برداری به روش فیزیکی را انجام دهید.

بیشتر بدانید: پیلینگ پوست چیست؟ فواید و عوارض و مشکلات پیلینگ پوست صورت.

میکرودرم ابریژن

همانطور که در مطلب میکرودرم چیست؟! نتایج، تاثیر و نحوه انجام میکرودرم ابریژن، توضیح دادیم، میکرودرم ابریژن، روشی است که پزشک با استفاده از یک دستگاه دستی به لایه برداری عمیق پوست صورت و گردن می‌پردازد. بعد از عمل نیازی به استراحت ندارید، اما به دلیل قرمزی پوست که دچارش می‌شوید، احساس آفتاب سوختگی خفیف می‌کنید.

برای درمان کامل شاید نیاز به چند جلسه میکرودرم ابریژن باشد. بعد از انجام این روش، رنگ پوست یکدست شده و لکه های تیره پوست روشن تر می‌شوند.

میکرودرم ابریژن، روشی است که پزشک با استفاده از یک دستگاه دستی به لایه برداری عمیق پوست صورت و گردن می‌پردازد
میکرودرم ابریژن، روشی است که پزشک با استفاده از یک دستگاه دستی به لایه برداری عمیق پوست صورت و گردن می‌پردازد.

بیشتر بدانید: انواع لکه پوست، با ویژگی ها و علت ایجاد لک پوست آشنا شوید.



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *