داشتن ناخن های زیبا می تواند برای تمامی افراد جذاب باشد، اما باید در نظر داشته باشید که این زیبایی نباید به قیمت به خطر انداختن سلامت آن ها تمام شود. با کاشت ناخن می توان علاوه بر ایجاد فرم دلخواه، از شکستگی ناخن ها نیز جلوگیری نمود. از سوی دیگر افرادی که ناخن های نازکی دارند و یا به جویدن ناخن عادت دارند نیز می توانند پس از کاشت، ناخن های مرتبی داشته باشند. به طور کلی کاشت ناخن با مواد اکریلیک یا ژل تا حد زیادی ایمن است، اما در هر صورت ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک یا درماتیک و یا ایجاد قارچ های ناخن شود. در این مقاله قصد داریم به بررسی خطرات کاشت ناخن و تاثیرات احتمالی آن بر سلامت افراد بپردازیم. 

جلوگیری از خطرات کاشت ناخن

آسیب های ناشی از کاشت ناخن اکریلیک

اگرچه در سالن های زیبایی معمولا خانم ها به کاشت ناخن ترغیب می شوند، اما باید در نظر داشته باشند که اگر این کار توسط شخص کار بلد و ماهر انجام نشود، می تواند عوارض و خطراتی را برای سلامت فرد به همراه داشته باشد. به طور کلی کاشت ناخن اکریلیک ترکیبی از پودر و مونومر مایع به نام لیکوئید است که در موارد خاص ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک و مشکلات پوستی دیگری شود. در این قسمت به مهم ترین خطرات کاشت ناخن می پردازیم.

خطرات کاشت ناخن

– بروز واکنش های آلرژیک

با توجه به آنکه مواد شیمیایی موجود در اکریلیک ها می توانند موجب بروز واکنش های پوستی شوند، بنابراین برخی از افراد ممکن است پس از کاشت اکریلیک این واکنش ها را تجربه کنند. این واکنش ها ممکن است به دلیل چسب کاشت ناخن یا مواد مورد استفاده برای چسباندن ناخن مصنوعی به وجود آید. این واکنش ها علاوه بر درد می توانند علائمی همچون قرمزی و تغییر رنگ ناخن، خارش و خشکی و ترک خوردگی و پوسته پوسته را نیز به همراه داشته باشند. در این حالت فرد ممکن است خارش و قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست را در قسمت انگشتان، دست ها و مچ دست و حتی بر روی صورت و گردن خود تجربه کند. در چنین مواردی بهتر فرد به پزشک مراجعه کند تا اگزمای او با تجویز کرم ها و محصولات پوستی مناسب درمان گردد. خارش یا سوزش شدید پس از کاشت ناخن نیز نشانه واکنشی آلرژیک است که در این حالت نیاز است تا مواد کاشت از روی ناخن برداشته شود. به طور کلی در موارد خاص پزشک توصیه می کند که فرد از استفاده از کاشت ناخن خودداری نماید.

وقت داشتی از دست نده:  بهترین تفریحات خانوادگی در استانبول - زن خوب

– آسیب دیدن بافت ناخن

برای کاشت ناخن با استفاده از مواد اکریلیک، لازم است سطح ناخن ها به اصلاح خشن شود. دلیل این امر آن است که مواد اکریلیک روی ناخن های صاف به خوبی نمی چسبد و نیاز است تا سطح ناخن ها با استفاده از سوهان ناخن، زبر یا خط و خش دار شود. این مسئله به تنهایی می تواند موجب نازک شدن صفحه ناخن و آسیب رسیدن به آن شود. علاوه بر آن مواد اکریلیک می تواند به خودی خود به ناخن آسیب برساند و منجر به ابتلا فرد به بیماری سندرم ناخن فرسوده گردد. این بیماری پس از قرار دادن مواد اکریلیک و سوهان کشی به وجود می آید و موجب نازکی ناخن ها می شود. نوع دیگری از آسیب دیدگی بافت ناخن، ابتلا به بیماری اونیکولیز است که موجب جدا شدن ناخن ها از بستر آن ها می شود.

– ایجاد قارچ میکروسکوپی

کراتین که بخش مهمی از ناخن ها را تشکیل می دهد، بر اثر کاشت مرتب ناخن و استفاده مداوم از چسب، نازک و ضعیف می شود. به طور یکی از خطرات کاشت ناخن ایجاد قارچ های میکروسکوپی است. این بیماری زمانی به وجود می آید که ناخن ها بر اثر کاشت های مداوم سست می شوند و مقاومت خود را در برابر قارچ های میکروسکوپی از دست می دهند. از آنجایی که عفونت های قارچی ناخن واگیردار هستند، می توانند پوست و مو و سایر نقاط بدن را دچار عفونت کنند. از علائم قارچ ناخن ها می توان به تغییر رنگ آن ها به زرد مایل به قهوه ای و سبز اشاره کرد. در صورتی که ناخن های شما به این رنگ درآمد، حتما به پزشک مراجعه کنید و درمان را آغاز نمایید.

سوهان کشی برای جلوگیری از خطرات کاشت ناخن

– ایجاد عفونت باکتریایی

پاکسازی زیر ناخن ها پس از کاشت کاری دشوار است و در صورتی که این کار به صورت نادرست انجام شود، احتمال عفونت باکتریایی بسیار بالا می رود. رنگ عفونت باکتریایی سبز رنگ است و این نوع از عفونت ها اغلب بر اثر نفوذ آب به زیر ناخن های کاشته شده ایجاد می گردند. توجه به این نکته که برای پاکسازی زیر ناخن نباید از اکریلیک استفاده کرد، بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا موجب مسمویت می شود. در سالن های آرایشی استفاده از اکریلیک با متیل متاکریلیت ممنوع شده است اما از آنجایی که در برخی از سالن ها این مسئله را رعایت نمی کنند، بهتر است در هنگام مراجعه به سالن های آرایشی اطمینان حاصل کنید که از این ماده استفاده نمی نمایند.

وقت داشتی از دست نده:  چگونه ماندگاری بوی عطر را زیادتر کنیم

– آسیب ناشی از اشعه فرابنفش

تحقیقات انجام شده نشان می دهد که یکی از خطرات کاشت ناخن بروز چین و چروک و حتی سرطان پوست از طریق اشعه فرابنفش است. با توجه به آنکه برای خشک کردن لاک ژل ها و حتی مواد کاشت ناخن، دست ها باید زیر اشعه UV قرار بگیرند، برای جلوگیری از اثرات زیان آور این موج الکترو مغناطیسی توصیه می شود که در هنگام استفاده از این دستگاه به دست ها کرم ضد آفتاب بزنید. علاوه بر آن پیشنهاد می شود که خانم های بارداری که شرایط حساس تری دارند، به هیچ عنوان از این دستگاه استفاده نکنند.

تاثیر کاشت ناخن های اکریلیک در ابتلا به سرطان

شاید بارها شنیده باشید که ناخن های کاشته شده با اکریلیک سمی هستند و موجب ابتلا به سرطان می شوند. اگرچه برخی از محصولات ناخن اکریلیک ممکن است حاوی مواد شیمیایی مرتبط با سرطان نظیر بنزن یا فرمالدئید باشند، اما نتیجه تحقیقات در خصوص تاثیر مرتب کردن ناخن ها در افزایش خطر ابتلا به این بیماری متفاوت است.

اگرچه استفاده از اشعه ماورا بنفش برای خشک کردن مواد کاشت ناخن با سرطان مرتبط است، اما تحقیقاتی که در سال 2014 میلادی توسط JAMA Dermatology صورت گرفته است، نشان می دهد که میزان ابتلا به این بیماری در مقایسه با درصد بالای مراجعات افراد به سالن های ناخن بسیار کم است. با این حال توصیه می شود که برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری، از کرم های ضد آفتاب استفاده نمایید.

نکاتی برای حفظ سلامت ناخن های کاشته شده

برای جلوگیری از خطرات کاشت ناخن رعایت موارد زیر ضروری است:

– مواد کاشت را به طور صحیح حذف کنید

برداشتن کاشت ناخن کاری بسیار حساس است که حتی الامکان نباید به تنهایی در خانه انجام شود؛ زیرا ممکن است موجب سست و شکننده شدن ناخن ها شود و به آن ها آسیب جدی وارد نماید. برای برداشتن مواد کاشت، ابتدا ناخن ها را به استون خالص یا ریمور کاشت آغشته کنید و سپس سوهان بکشید؛ زیرا در غیر این صورت خطرات کاشت ناخن بسیار محتمل خواهد بود.

– از سوهان کشی غیر اصولی پرهیز کنید

در هنگام کاشت ناخن، سوهان کشی اصولی بسیار اهمیت دارد و باید به آن توجه بسیاری شود. در صورتی که سوهان کشی از دو جهت انجام شود، ناخن ها شکننده می شوند. علاوه بر آن سوهان کشی نادرست باعث می شود ناخن ها دچار هوا گرفتگی شوند. در این حالت، آب به داخل ناخن ها نفوذ می کند و موجب ایجاد بیماری های عفونی و قارچی می شود.

وقت داشتی از دست نده:  اسپیرولینا جلبکی فوق العاده و سرشار از خواص باورنکردنی

معایب و خطرات کاشت ناخن

– از نفوذ آب به زیر ناخن ها جلوگیری کنید

برای جلوگیری از نفوذ آب به زیر ناخن ها، از کندن ناخن های زیر کاشت جلوگیری نمایید؛ زیرا این عمل نیز موجب هوا گرفتگی و آسیب جدی به ناخن می شود. علاوه بر آن در هنگام شستشوی ظروف حتما از دستکش استفاده کنید و در هنگام حمام و شستشو نیز دست ها را طولانی مدت در زیر آب قرار ندهید.

– از تماس گرما با ناخن های کاشته شده پرهیز کنید

از دیگر نکاتی که برای پرهیز از خطرات کاشت ناخن باید رعایت این است که از برخورد ناخن های کاشته شده به آتش و حرارت پرهیز کنید؛ زیرا حرارت مواد کاشت ناخن را آب می کند و منجر به آسیب جدی به صدف ناخن می شود.

– از وارد کردن ضربه به ناخن ها پرهیز کنید

در صورت وارد آمدن ضربه به ناخن کاشته شده، امکان هر گونه آسیب از جمله هوا گرفتگی ناخن وجود دارد. در این صورت حتی ممکن است ناخن طبیعی زیر کاشت دچار شکستگی شود و یا به گوشت زیر ناخن فشار وارد شود و آن را دچار قارچ و عفونت نماید.

در نهایت باید بگوییم که کاشت ناخن نیز مانند سایر موارد زیبایی دارای مزایا و معایب خاصی است که در صورت تصمیم برای انجام این کار، باید به آن ها توجه شود. همچنین برای پیشگیری از بروز عوارض و خطرات کاشت ناخن، انجام مراقبت های لازم بسیار ضروری است.


بیشتر بخوانید

قارچ ناخن چیست؟ روش درمان ناخن های قارچ زده

علت زرد شدن ناخن ها چیست و چگونه از آن جلوگیری کنیم؟

رابطه ناخن با سلامت بدن چیست؟ علائم و نشانه های مهم

کاشت ناخن پودری چیست و چگونه است؟



Source link

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *